WEDSTRIJDEN

Elk jaar worden er een aantal wedstrijden georganiseerd door een studenten turnvereniging aangesloten bij de Nederlandse Studenten Turn Bond (NSTB). 

Een wedstrijdweekend bestaat uit een wedstrijd op zaterdag, gevolgd door (optioneel) avondeten, een feest en de mogelijkheid tot blijven slapen en ontbijt bij de organiserende vereniging. Een wedstrijd kost ongeveer 10 euro voor de wedstrijd zelf, en nog 10 tot 15 euro voor het eten, feest en slapen.

Als je voor het eerst als lid van Twist meedoet, krijg je 10 euro korting op de wedstrijdkosten!

Heb je hulp nodig bij het maken van wedstrijdoefeningen of heb je vragen over de wedstrijden? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie.

Elk jaar worden NSTC’s georganiseerd (Nederlandse Studenten Turn Competitie) door een NSTB-vereniging, die open zijn voor alle studenten en oud-studenten. Verder is er elk jaar door een combinatie van een NSTB-vereniging en SSN (StudentenSport Nederland) een NSK(Nederlands Studenten Kampioenschap)ds Studenten Kampioenschap) en een GNSK(Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) georganiseerd. Aan deze wedstrijden mogen alleen Eindhovense studenten en eerstejaars alumni meedoen.  

NSTC1

Deze wedstrijd is meestal rond november en is een toestelwedstrijd, wat betekent dat je zelf mag kiezen op welke toestellen je meedoet. 

NSTC2

Deze wedstrijd is rons maart/april en is een meerkamp, wat betekent dat je op alle toestellen meedoet. 

NSTC Springen

Deze wedstrijd is voor mensen die vooral van de springonderdelen van het turnen houden. Je kunt op toestellen als minitrapoline, tumbling en grote trampoline meedoen. Je kunt in groepsverband of individueel deelnemen.

NSK

Dit is een meerkampwedstrijd georganiseerd onder auspiciën van SSN. Daardoor kunnen niet alle leden zich inschrijven voor deze wedstrijd.

GNSK

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap is de grootste studentensportwedstrijd van Nederland, waar tot wel 18 studentensportwedstrijden plaatsvinden in één weekend en de verschillende studentensportsteden strijden om de titel “Beste Studentensportstad van Nederland”. Hoewel turnen officieel geen deel is van de ‘vaste sporten’ mogen we toch vrijwel elk jaar tot 5 teams van 3-6 personen naar deze wedstrijd sturen.